Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 166 ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз никога не бих си го купил свин спарка, защото съм предубеден че е пълен та.ак, няма да смея да го настъпя и т.н., но в интерес на истината има и доволни от него. Като стане 200лв след няколко години тоя двигател, го сменяш него на 10 000 вместо маслото му, което е близо половината на тия пари и готово.
    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Колеги фенове на дизела, при така направената сметка и ако вашите коли имат среден разход 7/100, то разходите ви за гориво са:

0,1862 лв./km.

Въпрос:

Успявате ли да си подържате моторите със сумата от 121 лв за 10 000 км. ?
      Не успяваме. Ама успяваме да поддържаме 180 и нагоре без да се притесняваме кога ще роди. И да изпреварваме без да чакаме да набере 5000 оборота. И да не мирише на кисело зеЙе в колата. И да имаме багажник.

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

Честно казано - само на бутилката мога да гледам като на някакъв недостатък. 60 л. по-малък обем на багажника - голяма работа.
      Ако погледнеш двигателния ми отсек доста ще трябва да се загледаш за да разбереш, че колата има газова.

Има колеги от форума, които са карали колата ми и се учудват, като им кажа, че върви на газ.

За повече от 3 години едно винтче не съм пипнал по газовата. И не е да кажеш, че е някаква марка. Най обикновен Фобос за 1000 лв.

Ей затова ми е чудно и странно, когато се използва думата "мизерия".
      Най-отявлени фенове на туинспарка сте ти и Миро (олд алфист). И двамата сте споделяли, че се придвижвате основно с велосипеди.
      Съвпадение?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
        Не успяваме. Ама успяваме да поддържаме 180 и нагоре без да се притесняваме кога ще роди. И да изпреварваме без да чакаме да набере 5000 оборота. И да не мирише на кисело зеЙе в колата. И да имаме багажник.

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

Най-отявлени фенове на туинспарка сте ти и Миро (олд алфист). И двамата сте споделяли, че се придвижвате основно с велосипеди.
        Съвпадение?
        Миризмата на газ идва само от лошо работещи газови уредби.
        Мога да ти докажа. че от ауспуха не се усеща почти никаква миризма изобщо на изгорели газове, камо ли на дизеларски пушеци.

През делничните дни аз наистина се придвижвам с колело или пеша, не защото имам проблеми с кораба а защото така ми е много по-лесно. Понякога като ми се наложи да си карам колата през седмицата осъзнавам, че поради една или друга причина съм голям щастливец, защото не ми се налага да правя това всеки ден.

За ТС - а съм изговорил вече всичко, което може да се каже

Който иска - да слуша приказки и да вярва в предразсъдъци.....това си е негов бизнес
        Който иска да се радва на хубав двигател, да си вземе TC
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:31.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Пак го обърнахме на спор бензин срещу дизел и наистина колегата ще се замисли дали да си взима 166-ца като чете нашите спорове.
          П.С Много си харесвам и двете 166-ци,но 3.0 ме радва една идея повече,наи вече със звук,не че JTD-то звучи зле,но си е друго V6 да ти погали ушето.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
            Пак го обърнахме на спор бензин срещу дизел и наистина колегата ще се замисли дали да си взима 166-ца като чете нашите спорове.
            П.С Много си харесвам и двете 166-ци,но 3.0 ме радва една идея повече,наи вече със звук,не че JTD-то звучи зле,но си е друго V6 да ти погали ушето.
            Сега остава да кажеш защо продаваш бензиновата Щеше да споделяш едно време и коя върви повече.
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не Боби, не спорим. Просто си говорим докато чакаме някой JTD -фен да даде малко инфо в цифрички, както направихме вече за TC-а Та да може аритметиката да реши спора

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Да, така и не дочакахме тая сверка 3.0 ли върви повече или печката. Уж щеше да ги пусне, тогава много собственици на жетедета бяха заложили на нафтата, аз на безина, Еко и той, но резултати няма и до ден днешен.
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Точни замервания честно да си призная не съм правил,сам ще ми е трудно,ако някои колега има път към Петрич да свирка и отиваме на летището до зеленчуковата борса до село Кърналово с хронометър в ръка.Това го казвам сериозно.Сега за вървенето,умишлено не исках да споделям че ще разпаля спор,защото едиси коя кола от моите не е в ред и аз съм се объркал че другата върви повече.Сега сериозно тука има един път по които изкачването е сериозно с JTD-то вдигам 150-160,а с 3.0 170 без да се напрягам и сила има още,но аз се спирам,така че отговора на въпроса е че 3.0 върви повече поне от моето JTD.Това е мое мнение и сега знам че ще започнат едни спорове ама нищо.
                  П.С JTD-то ми е в перфекта кондиция и върви феноменално,но като че ли 3.0 върви една идея повече.
                  Last edited by Bobiuzunov; d.m.y г., 21:49.

Comment

Естествено, че кола близо 230 коня ще върви повече 150, 180 или колкото там коня е дизелака.

Comment

И то говоря за вървене за LPG,макър че аз не намирам разлика или ако я има тя е недоловима за толкова силен мотор.
                      Да отговоря на CODE продавам я защото ми трябва комби за дечурлигата и продава нея защото си мисля че мога да взема поне част от парите които вкарах в нея.JTD-то с новия маховик и съединител е вечно моя.
                      Като сме почнали да споделя че като чист адреналин определено и в тази класация 3.0 е едни гърди пред JTD-то.

Comment

Е щом по баира пада jtd-то няма какво да си говорим, то там му е силата принципно, ама то онуй голямо говедо - нормално е да върви.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Тя стана еднааа....
                          Пичове....всичко е въпрос на вкус бре.Едни ги кефи печки,други бензинки...трети не искат,и да чуят бензинка на газ....
                          Споко...
                          Ама печката гори по малко както и да е караш..и върви много

Comment

Да се сравнява 3.0 с 2.4 ЖТД е тъпо.
                            Сравнението в случая е с ТС.
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

a

Като гледам мненията ви стигам до извода че бих си купил и дизел и бензин въпроса е да попадна на здрава и подържана кола за да нямам ядове Гледам обаче че малко се говори за 2.5 бензин??

Comment

Миризмата на газ идва само от лошо работещи газови уредби.
                                Мога да ти докажа. че от ауспуха не се усеща почти никаква миризма изобщо на изгорели газове, камо ли на дизеларски пушеци.

През делничните дни аз наистина се придвижвам с колело или пеша, не защото имам проблеми с кораба а защото така ми е много по-лесно. Понякога като ми се наложи да си карам колата през седмицата осъзнавам, че поради една или друга причина съм голям щастливец, защото не ми се налага да правя това всеки ден.

За ТС - а съм изговорил вече всичко, което може да се каже

Който иска - да слуша приказки и да вярва в предразсъдъци.....това си е негов бизнес
                                Който иска да се радва на хубав двигател, да си вземе TC
                                Вярвам на очите и на джоба си.
                                Преди 166-цата имах 155 със стария ТС. Карах я само на бензин. Е сега откъм разход се родих.

Comment

Working...
                                X